Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kalarepki obierz, zetnij wierzchy, wydrąż środki miąższu, pozostawiając około 1 cm grubości.
Mięso wymieszaj z bułką tartą, zieleniną i jajkami.
Dopraw do smaku przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Kalarepki napełnij masą mięsna, przykryj ściętymi wierzchami i ułóż w płaskim naczyniu.
Zalej 2 szklankami gorącej wody i wrzuć kostki rosołowe. Gotuj pod przykryciem przez 30 minut.
Zahartuj śmietanę, dodając do niej 2 łyżki gorącego sosu, dokładnie wymieszaj i dodaj do sosu.
Kalarepki podawaj z sosem. Możesz dodatkowo wzbogacić danie dodając podsmażone pieczarki.