Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kalarepki obierz, zetnij wierzch, wydrąż (pozostaw brzegi o grubości 0,5 cm).
Gotuj 20 minut w Rosole drobiowym.
Soczewicę zalej wrzącą wodą (3/4 szkl.), pozostaw 2-3 godziny.
Ugotuj, ostudź.
Filety pokrój w kostkę, cebulę posiekaj.
Na 2 łyżkach masła podsmaż mięso z cebulą, dodaj śmietanę i soczewicę.
Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, curry i pieprzem.
Miąższ z kalarepek i wierzch, marchew i por pokrój w paski, duś na pozostałym maśle, podlej 100 ml wody i dopraw do smaku.
Kalarepki napełnij farszem mięsnym, pozostałą część mięsa połącz z duszonymi warzywami.
Na duszonych warzywach ułóż kalarepki i razem zapiekaj w piekarniku przez 5 minut w 200 st.C.