Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pierś z kurczaka przekrój wzdłuż na pół i posmaruj oliwą. Dopraw solą i pieprzem oraz słodką papryką. Smaż mięso na patelni po ok 3-4 min z każdej strony. Kiedy ostygnie, pokrój je w plastry.
Ananasa zgrilluj na mocno rozgrzanej patelni lub grillu, aż się lekko zarumieni. Każdą bułkę przekrój na pól i posmaruj masłem.
Na dolnej połowie rozprowadź Sos Jalapeño WINIARY. Następnie układaj liście roszponki, plastry kurczaka i ananasa. Na wierzch dołóż sałatę fryzyjską i przykryj całość drugą połową bułki.
Serwuj na ciepło lub na zimno.