Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Tuńczyka wymieszaj z majonezem, szczypiorkiem, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Rozgnieć przy pomocy widelca na pastę lub zblenduj mikserem.
Jajko pokrój w plastry. Awokado pokrój w plastry i skrop sokiem z cytryny. Oliwki pokrój w plasterki.
Pieczywo posmaruj odrobiną majonezu z jednej strony, a następnie zrumień z drugiej strony na suchej patelni.
Niezrumienioną stronę dwóch kromek posmaruj pastą z tuńczyka. Dodaj szpinak, plastry awokado i jajka. Wierzch posyp oliwkami i opcjonalnie czerwoną cebulą.
Pozostałe kromki pieczywa posmaruj majonezem i przykryj nimi kanapki. Kanapki możesz przekroić na połowę, na dwa trójkąty, aby łatwiej było je jeść.