Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę pokrój w bardzo drobną kostkę, a następnie podsmaż na średnim ogniu z 1 łyżką oliwy, aż zrobi się bardzo słodka i złocista – około 10 minut.
W misce wymieszaj ocet, miód i pozostałą oliwę. Dodaj gorącą cebulkę. Sos dokładnie wymieszaj, dopraw solą i dużą ilością pieprzu. Odstaw do ostygnięcia. Sos powinien być w smaku lekko kwaśny.
Kawałki pieczeni wymieszaj z przygotowanym wcześniej sosem.
Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy. Sałatę rzymską przekrój na pół i wrzuć na patelnię. Smaż sałatę około 2 minut, na końcu doprawiając solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Złóż kanapkę, układając kolejno: pieczywo, smażoną sałatę, mięso i Sos Czosnkowy WINIARY. Jeśli masz ochotę, dodaj kiełki.