Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę lub słupki.
Cebulę obrać, pokroić w półpiórka.
Zagotować ok.1,5 litra wody. Dodać pokrojone warzywa, kostkę mięsną, liść laurowy, ang. ziele. Kapustę drobno posiekać.
Dodać do zupy i gotować razem całość.
Ziemniaki obrać, pokroić w większą kostkę i dołożyć do zupy.
Boczek pokroić w drobną kostkę. Przesmażyć, obsypać mąką i po lekkim zarumienieniu się mąki, dodać do zupy. Całość zagotować.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać ocet, zmiażdżony czosnek i posiekany koperek.