Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Żeberka wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Dorzucamy ziele angielskie , liść laurowy i ziarna pieprzu. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 35-40 minut.
Kapustę szatkujemy , przekładamy do osobnego garnka, zalewamy 1 szklanką wody i dusimy około 30 minut.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Dodajemy do wywaru razem z kaszą. Gotujemy około 10 minut ( ziemniaki powinny być miękkie ).
Wyjmujemy żeberka i po lekkim wystudzeniu mięso kroimy na małe kawałki. Pokrojone żeberka ponownie wrzucamy do garnka z zupą.
Kiedy ziemniaki będą już miękkie dodajemy do zupy kapustę oraz mrożoną włoszczyznę z łyżką koncentratu.
Gotujemy jeszcze około 10 minut i zdejmujemy kapuśniak z ognia.
Kapuśniak podajemy z natką pietruszki.