Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kapustę poszatkuj, włóż do garnka, zalej wodą i zagotuj.
Po zagotowaniu wrzuć kostkę Rosołu drobiowego WINIARY i gotuj do miękkości kapusty.
Następnie dodaj passatę lub przecier pomidorowy i gotuj na małym ogniu przez ok. kwadrans. Dopraw.
Na oddzielnej patelni rozgrzej łyżkę masła, dorzuć posiekaną w drobną kostkę cebulę. Po kilku minutach dodaj łyżkę mąki. Wymieszaj z kapustą.
Udekoruj koperkiem i podawaj z chlebem.