Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Słodki kapuśniak z pomidorami, z białej kapusty, marchwi i cebuli, zagęszczany zasmażką z masła i mąki oraz doprawiony koncentratem pomidorowym. Niepowtarzalny smak nadaje mu aromatyczny bulion WINIARY. W sezonie, zamiast koncentratu, możesz dodać do zupy dwa-trzy większe pomidory, podsmażone na maśle i przetarte przez sitko. Danie podaj z ziemniakami lub chlebem i posyp aromatyczną natką pietruszki. Smacznego!
Kostkę rozpuść w 1,5 l wrzącej wody.
Kapustę umyj, poszatkuj i oprósz solą.
Marchew i cebulę obierz. Marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a cebulę posiekaj.
Warzywa podsmaż na oleju.
Do bulionu dodaj kapustę i podsmażone warzywa. Gotuj przez 20 minut.
Dodaj koncentrat pomidorowy, zagotuj.
Podawaj z ziemniakami lub chlebem.