Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kapustę oczyścić i poszatkować.
Włożyć do garnka, wlać 2 szklanki wody i gotować około 15 minut, odcedzić.
Kostkę bulionową rozpuścić w 1/3 szklanki gotującej się wody, połączyć z kapustą, dodać masło, koncentrat pomidorowy, ketchup, koperek.
Wymieszać i dusić pod przykryciem do miękkości. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Podawać do dania z mięsem.