Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce smalcu.
Kapustę poszatkować i wymieszać z 1 płaską łyżką soli.
Pozostawić na pół godziny, następnie odcisnąć z powstałej wody.
Na pozostałym smalcu zeszklić posiekany por. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach marchewkę.
Następnie dodać kapustę i startą marchewkę, 2 łyżki wody, wymieszać i dusić przez 15 minut.
Pod koniec wsypać podsmażony boczek, posiekany koperek.
Przyprawić do smaku pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać.