Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Por umyć, posiekać i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Kapustę pekińską poszatkować. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do podsmażonego pora dodać kapustę i marchewkę, wlać 1/2 szklanki gorącej wody z rozpuszczoną kostką rosołową.
Dusić pod przykryciem do miękkości.
Pod koniec dodać mąkę wymieszaną ze śmietaną, zagotować. Wsypać posiekany koperek, przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny, wymieszać.