Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jesienny obiad po grzybobraniu, czyli kapusta włoska z grzybami leśnymi (najlepsze będą podgrzybki lub prawdziwki), duszona w aromatycznym sosie z Bulionu z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia WINIARY z dodatkiem Zupy borowikowej WINIARY. Całość posypujemy natką pietruszki i podajemy z gotowanymi ziemniakami.
Kapustę umyj i pokrój w kostkę.
Zalej wrzątkiem i gotuj przez 5 minut. Odsącz.
Grzyby oczyść i pokrój, ugotuj w posolonej wodzie. Odsącz.
Cebule obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na maśle.
Dodaj grzyby i smaż razem przez chwilę.
W międzyczasie rozpuść kostkę Bulionu w 0,5 l wrzącej wody. Podlej bulionem grzyby i cebulę.
Dodaj kapustę i gotuj do miękkości.
Zawartość Zupy borowikowej rozprowadź w 1 szklance zimnej wody i wymieszaj z zawartością garnka.
Gotuj jeszcze przez 10 minut.
Dopraw pieprzem. Dodaj natkę pietruszki. Podawaj z ziemniakami.