Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Fasolę namocz (najlepiej na całą noc). Jeśli jest z puszki, odsącz ją.
Fasolę ugotuj.
Kapustę odciśnij z nadmiaru kwasu. Zalej wodą i ugotuj. Odsącz, jeżeli jest za kwaśna.
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oleju.
Dodaj do kapusty i duś przez chwilę.
Do kapusty dodaj kostkę bulionową i fasolę (suszoną - wcześniej ugotowaną lub z puszki). Dopraw cukrem i pieprzem.
Możesz udekorować listkami pietruszki.
Aldona
Jest we wszystkim co gotowe i jeszcze jak robię sama też mam się zatruwać cukrem...
Nic dziwnego, że tyle osób choruje na cukrzycę. Mąka pszenna, cukier prowadzą właśnie do cukrzycy, a smak potraw wcale nie jest dobry. Lepsze są potrawy bez dodawania cukru