Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Soczewicę ugotuj w osobnym garnku, w wodzie z Ziarenkami smaku WINIARY, sprawdzając stopień miękkości - ma być lekko twarda.
Kmin rzymski, kolendrę i cynamon rozetrzyj w moździerzu.
Rozgrzej w rondlu z płaskim dnem oliwę z masłem. Podsmaż pokrojoną w piórka cebulę, posiekaną papryczkę chilli i przyprawy z moździerza przez 5 minut.
Dodaj do rondla mleko kokosowe i grubo posiekaną kapustę. Duś do momentu aż kapusta będzie miękka.
Na koniec dopraw solą do smaku.