Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do garnka wlej 3 szklanki wody. Doprowadź do wrzenia i rozpuść kostki bulionowe.
Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
Kapustę i mięso oczyść i także pokrój w kostkę.
Oczyść marchew i pieczarki, pokrój je w plasterki.
Kiełbasę także pokrój w plasterki.
Mięso podsmaż na rumianu na oleju. Dodaj cebulę, zeszklij.
Do gotowego bulionu dodaj mięso, kapustę i marchew. Gotuj do miękkości warzyw.
Pieczarki podsmaż na maśle i dodaj do kapusty.
Do kapusty dodaj także kiełbasę.
Potrawę oprósz mąką, wymieszaj i zagotuj.
Na koniec dodaj koperek. Dopraw pieprzem.
Danie możesz podawać samodzielnie albo z ziemniakami z wody.