Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Farsz pieczarkowy: pieczarki obrane, pokrojone na mniejsze części, lekko podgotowane doprawić solą i pieprzem.
Mięso wypłukać, naciąć w nim kieszonkę i napełnić farszem pieczarkowym.
Możemy mięso spiąć wykałaczką (dużą), żeby farsz nie wypłynął. Obtaczamy w przyprawach.
Odstawiamy na noc.
Mięso wkładamy do brytfanki. Wlewamy trochę wody i dodajemy tłuszcz. Brytfanę ustawiamy na średnim gazie i duśimy pod przykryciem. Dwu kilogramowa karkówka jest gotowa po około dwóch godzinach.