Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Karkówkę musimy opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i pokroić na plastry o grubości około 1,5 cm.
Mięso musimy obsypać solą, pieprzem i lubczykiem, odstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Na patelnię wlewamy olej i wkładamy karkówkę smażąc z obu stron.
Obieramy cebulę w momencie, gdy mięso się smaży, kroimy w piórka i dodajemy do mięsa.
Mięso podlewamy wodą i przykrywamy pokrywką
Gdy mięso już jest miękkie, dodajemy trochę lubczyku i kostkę bulionową Winiary.
SOS: mięso wyjmujemy, dolewamy na patelnię wody i czekamy, aż zacznie się gotować, żeby dodać zawiesinę z mąki i wody ciągle mieszamy, aż sos zgęstnieje.
Doprawiamy do smaku pieprzem i przyprawą Maggi.