Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Karkówka może być przyrządzana na wiele sposobów, jednak zawsze warto skupić się na jej aromacie, który zawdzięcza się odpowiednio dobranym przyprawom. Dziś proponujemy karkówkę w ketchupie. Obficie polane mięso Ketchupem WINIARY oraz obtoczone w przyprawach z Pomysłu na... pieczemy w piekarniku i podajemy z ulubionymi dodatkami. Lekko przyrumieniona karkówka jest świetnym pomysłem na każdy rodzinny obiad.
Karkówkę opłukać, osuszyć i pokroić na plastry grubości 1-1,5 cm.
Do worka z WINIARY Pomysł Na... dodajemy ketchup WINIARY, przyprawy oraz mięso. Woreczek zamykamy i mieszamy mięso z przyprawami.
Wstawić do piekarnika. Piec 70 min w 200 stopniach. Po tym czasie rozciąć worek i wstawić jeszcze raz do piekarnika na 10 min.