Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Karkówkę kroję na plastry, a następnie posypuję każdy z nich przyprawą do grilla, solą i pieprzem.
Następnie przekładam karkówkę do miski, posypuję Ziarenkami Smaku i papryką ostrą połączoną z papryką słodką.
Mięso polewam sosem sojowym i olejem.
Następnie dokładnie mieszam, aby mięso połączyło się z przyprawami, po czym przekładam je do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.
Plastry karkówki przykrywam plastrami ananasa.
Cebulę wraz z porem drobno kroję, a następnie układam w naczyniu żaroodpornym na warstwie ananasów.
Naczynie wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180C i piekę przez 45 minut, po czym nakładam danie na talerz.