Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szukasz pomysłu na smaczny, prosty i niedrogi obiad? Ten przepis może urozmaicić Twoje menu. Zobacz nasz pomysł na pieczoną karkówkę z warzywami i kiszonym ogórkiem, który świetnie sprawdzi się jako codzienny obiad albo świąteczne danie dla Twoich najbliższych. Kruche i soczyste mięso polubią zarówno dzieci i dorośli. Sprawdź, jak przygotować to danie.
Prosty, jednogarnkowy obiad
Przygotowanie tego posiłku jest szybkie, łatwe, a składniki, których potrzebujesz są tanie i łatwo dostępne. Dzięki temu możesz zrobić taki obiad zawsze wtedy, gdy masz ochotę na domowe jedzenie. Bazą naszego dania jest karkówka, warzywa oraz przyprawy z Pomysłu na… WINIARY. Możesz dodać tu inne warzywa – wybierz to, co masz w swojej kuchni, aby nic się nie zmarnowało. My wybraliśmy pieczarki, cebulę, paprykę i ogórki. Ale to nie wszystko. Żeby sos miał jeszcze więcej smaku, dodajemy pomidory w puszce. Całość zamykamy w woreczku do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Po ok. 45 minutach obiad powinien być gotowy.
Pieczoną karkówkę z warzywami i kiszonym ogórkiem podawaj z gotowanymi ziemniakami i surówką ze świeżych, chrupiących warzyw. Smacznego!
Karkówkę pokrój w plastry. Każdy plaster lekko rozbij tłuczkiem i przetnij na pół. Mięso włóż do worka z górnej części opakowania Pomysłu na... WINIARY.
Pieczarki pokrój na ćwiartki. Cebulę pokrój w piórka, paprykę - w kostkę, a ogórki - w paski. Wszystkie warzywa wrzuć do worka. Dodaj przyprawę z dolnej części opakowania Pomysłu na... i wymieszaj całość. Na końcu dodaj pomidory z puszki i całość szczelnie zamknij.
Woreczek połóż na blaszce i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 45 min. Podawaj z kopytkami.