Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Karkówkę kroję na plastry.
Każdy z plastrów układam na desce i wybijam za pomocą tłuczka.
Karkówkę posypuję: solą, pieprzem oraz słodką papryką. Następnie przekładam mięso do miski i łączę z oliwą.
Na talerz wybijam jajka, roztrzepuję je za pomocą widelca i maczam w nich karkówkę.
Plastry mięsa obtaczam później w bułce tartej.
Mięso smażę na rozgrzanym na patelni oleju. Po czym odwracam na drugą stronę.
Ziemniaki po obraniu umieszczam w zimnej wodzie i gotuję.
Karkówkę podaję z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty połączonej z pokrojoną papryką i posiekaną natką pietruszki.