Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki (aby jabłka nie ściemniały należy wkładać cząstki owoców do zimnej wody z kwaskiem cytrynowym, a potem wodę dokładnie odlać).
Na najszerszej patelni jaką mamy rozpuścić cukier, dodać wodę z cynamonem i otartą skórką z jednej cytryny.
Do gęstego syropu dodać jabłka i smażyć je tylko delikatnie potrząsając patelnią do momentu, aż jabłka zrobią się miękkie i szkliste.
Gorące jabłka razem z syropem przekładamy do słoików, zakręcamy i odstawiamy to ostygnięcia.