Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Karp to niewątpliwie wigilijny klasyk, choć doskonale sprawdzi się również na świąteczny lub też bardziej codzienny obiad, bo jego przygotowanie z naszym przepisem jest naprawdę proste. Wyrazisty smak ryby doskonale uzupełni aromatyczny Sos grzybowy WINIARY.
Grzyby namocz, a następnie ugotuj, odsącz i pokrój w paseczki.
Usuń ości z ryb.
Filety pokrój, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Obtocz w mące, obsmaż na oleju, przełóż do naczynia do zapiekania.
Na rybie ułóż grzyby i posyp serem.
Wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika i zapiekaj przez 15 minut.
Zawartość opakowania Sosu grzybowego WINIARY dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody.
Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
Gotuj na małym ogniu przez 2-3 minuty, często mieszając.
Sos wlej do naczynia z karpiem i zapiekaj jeszcze przez 5 minut.