Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Podgrzybki oczyszczamy i drobno kroimy. Na rozgrzanej oliwie smażymy drobno pokrojony boczek, dodajemy grzyby, cebulkę i drobno pokrojoną paprykę chilli. Dusimy około 10 minut.
W na wrzącą wodę wrzucamy 2 kostki WINIARY bulionu grzybowego oraz kaszę bulgur z makaronem vermicelli i gotujemy około 15 minut. Po tym czasie kaszę odcedzamy.
Do podgrzybków z boczkiem przeciskamy praską czosnek, doprawiamy solą pieprzem z kolendrą.
Grzyby łączymy z kaszą bulgur i natką pietruszki. Podajemy gorące.