Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jeśli masz ochotę na smakowity i tradycyjny obiad, przyrządź pyszną kaszę gryczaną z mięsem i sosem grzybowym! Jest to naprawdę szybki i prosty w przygotowaniu obiad. Karkówkę w cienkich plastrach podsmaż na patelni, kaszę ugotuj w wodzie tak, aby była sypka, a w garnku z wodą przygotuj Sos grzybowy WINIARY. Serwuj na talerzu z ulubioną surówką, może być np. z czerwonych buraczków. Smacznego!
Na rozgrzanej patelni z kilkoma łyżkami oleju, usmażyć cienkie plastry mięsa. Smażyć z obydwu stron do mocnego zarumienienia i miękkości mięsa.
W międzyczasie wstawić wodę z odrobiną soli i ugotować kaszę gryczaną.
Ostatni krok to wymieszanie sosu z 300 ml zimnej wody i podgotowanie go przez 3 minuty. Po tym czasie dodajemy podsmażone mięso, zmniejszamy ogień, gotując jeszcze przez 2 minuty.
Kaszę gryczaną wykładamy na talerz, następnie mięso z sosem i podajemy z buraczkami.