Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kaszę kuskus wsypujemy do miski, posypujemy z wierzchu Ziarenkami.
Zalewamy gorącą przegotowaną wodą, tak żeby wody było ok 1 cm powyżej kaszy.
Gdy kasza wchłonie wodę, całość mieszamy.
Pieczarki obieramy ze skórki. Cebule obieramy i drobno kroimy.
Obrane pieczarki kroimy na małe kawałki.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, na nią wrzucamy cebulę, którą chwilkę podsmażamy, po czym dodajemy pieczarki.
Całość posypujemy lekko Ziarenkami i smażymy, aż pieczarki będą miękkie i wyparuje z nich cała woda. Pod koniec smażenia posypujemy zieloną pietruszką i mieszamy.
Pieczarki przekładamy do kaszy i mieszamy. Z wierzchu posypujemy posiekaną drobno zieloną cebulką.