Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę i pieczarki obierz i pokrój w plastry. Podsmaż na maśle i oleju.
Dodaj kostkę bulionową i duś do odparowania płynu.
Zawartość Sosu dokładnie rozprowadź w 400 ml zimnej wody i wymieszaj z pieczarkami. (Możesz też dodać wcześniej ugotowane kawałki mięsa do sosu)
Gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Dodaj natkę pietruszki, dopraw pieprzem.
Kasze ugotuj razem w posolonej wodzie z dodatkiem masła. Wyłóż na półmisek i polej sosem.