Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięsa oraz skórki umyć i gotować do miękkości.
W powstałym wywarze sparzyć wątróbkę, po czym ugotować w nim kasze na półsypko.
Mięsa skórki oraz wątróbkę ostudzić i zemleć w maszynce. Kasze odcedzić i jeszcze gorącą połączyć z krwią. Dołożyć przyprawy mięsa skorki wątróbkę i podsmażone na oleju posiekane cebulę.
Masę wymieszać i wyłożyć do wyścielonych pergaminem i natłuszczonych form. Piec około 40 min w temperaturze 180-200 stopni.