Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kaszankę obieram z osłonki. Boczek kroję w kostkę. Kiszoną kapustę dokładnie odsączam z soku.
Na kawałku folii aluminiowej kładę odciśniętą kapustę kiszoną (około 2 łyżek), pokrojony w kostkę boczek oraz kaszankę. Następnie oprószam ziarenkami smaku, pieprzem i majerankiem.
Całość zawijam w folię aluminiową tworząc podłużne paczuszki i kładę na rozgrzanym ruszcie na tacce na grillu. Piekę około 25 - 30 minut. Kaszankę można także upiec w piekarniku nagrzanym do 180*C przez 30 - 35 minut.
Kaszankę podaję na gorąco z dodatkiem ketchupu Winiary.