Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marchewki i cukinie obieramy. Połowę cukinii trzemy na tarce o grubych oczkach, pozostałą, razem z marchewkami kroimy w średniej wielkości kostkę.<br/>Na dużej patelni rozgrzewamy olej podsmażamy na nim warzywa pokrojone w kostkę, doprawiamy solą i cukrem.<br/>Dolewamy ok. 800 ml zimnej wody, dodajemy zawartość obu saszetek, dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i gotujemy przez 25 min, od czasu do czasu mieszamy.<br/>Zdejmij patelnię z ognia, dodajemy startą dynię, mieszamy i pozostawiamy na ok. 5 min pod przykryciem. Do całości dodajemy posiekany szczypiorek, sól, pieprz, chili do smaku.<br/>Kaszotto podajemy z tartym serem.