Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kostki Mięsne rozpuść w 500 ml wrzącej wody.
Filety i paprykę pokrój w kostkę. Mięso dopraw papryką, solą i pieprzem.
Rozgrzej olej (2 łyżki), podsmaż mięso, dodaj paprykę, przesmaż razem.
Cebulę i czosnek pokrój bardzo drobno.
Cebulę zeszklij na pozostałym oleju, dodaj czosnek. Wsyp kaszę i razem przesmaż, podlewaj stopniowo bulionem, mieszaj. Gdy kasza będzie lekko twarda połącz z mięsem i papryką. Dodaj masło i parmezan, wymieszaj. Danie powinno być lekko płynne. Porcję kaszotto posyp natką pietruszki.
Podaj zaraz po przygotowaniu.