Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ryby oczyść, wypatrosz, ściągnij z nich ciemną skórę, odetnij płetwy i ogon, posól.
Pozostaw na 0,5 godziny.
Warzywa obierz i włóż do garnka, dodaj przyprawy i zalej 1,5 l wody.
Dodaj sok z cytryny i kostki bulionowe.
Włóż ryby, gotuj 10 minut na wolnym ogniu i wyjmij ostrożnie z wywaru.
Śmietanę wymieszaj z mąką, wlej do zupy i zagotuj. Dopraw solą i pieprzem.
Przed podaniem posyp natką pietruszki. Ryby zalej zupą.