Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Dynię przekroić, pozbawić pestek, pokroić na ósemki. Ułożyć na papierze do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec dynię do miękkości, ok. 40 minut. Po wyjęciu dyni z pieca, odkroić miąższ od skórki i zblendować z mlekiem kokosowym i przyprawami na gładki mus.
Na dno szklanki wlać 4 łyżki dyniowego musu, następnie sparzyć kawę i wlewać na mus dyniowy.
Do wysokiego naczynia wlać schłodzone mleko, zawartość torebki z Bitą śmietaną Winiary pomału wsypywać do mleka i miksować przez 5 minut. Śmietana jest już gotowa do spożycia. Dodać dowolną ilość do kawy dyniowej.