Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W misce ubij śmietankę z cukrem pudrem. Uzyskaną bitą śmietanę włóż do lodówki.
Rozpuść kawę w 200 ml gotującej się wody. Do 4 małych szklanek wlej whisky i syrop z cukru trzcinowego.
Umieść małą łyżeczkę na powierzchni mieszanki, wlej gorącą kawę wąskim strumieniem, aby uniknąć zmieszania kawy z whisky. Tuż przed podaniem udekoruj kawę bitą śmietaną i posyp kakao.