Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Filet opłukać, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć solą i pieprzem do smaku.
Jajko roztrzepać.
Do bułki tartej dodać mieloną paprykę i wymieszać.
Kawałki mięsa maczać w jajku.
Następnie w bułce tartej.
Smażyć na mocno rozgrzanym pół głębokim tłuszczu na złoty kolor.
Odsączyć na ręczniku papierowym i przełożyć do miseczki.