Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kiełbasę kroimy w 1 cm plastry, boczek i cebulę w kostkę. Wrzucamy całość na rozgrzaną wysoką patelnię. Podsmażamy 5 minut.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w grubą kostkę. Dodajemy do podsmażonej kiełbasy z boczkiem i cebulą, doprawiamy sosem pieczeniowym (bez mieszania go z wodą), podsmażamy kolejne 5 minut po przemieszaniu całości składników.
Wlewamy wodę, przykrywamy pokrywką i dusimy 10 minut.
Dodajemy czerwoną fasolę, curry, chilli z kukurydzą, wraz z sosem z puszki. Mieszamy, doprowadzamy do wrzenia i już nie gotujemy. Przekładamy do miseczek, mieszamy z miodem gdy jest jeszcze gorące i dekorujemy świeżym tymiankiem.