Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do miski wlewamy 3/4 szklanki piwa, dodajemy rozgnieciony praską czosnek, paprykę, przyprawę i olej. Mieszamy.
Do marynaty wkładamy kiełbaski i pozostawiamy przynajmniej na 1 godzinę.
Po tym czasie układamy kiełbaski na grillu i opiekamy około 20 minut, co jakiś czas przewracając na drugą stronę. Podczas grillowania polewamy pozostałym piwem i marynatą. Na samym końcu, przed zdjęciem z rusztu posypujemy startym serem.
Podajemy gorące z dodatkiem sosu czosnkowego Winiary i kromką chrupkiego pieczywa.