Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Schab podzielić na 4 porcje,w każdym plastrze schabu zrobić nacięcie, tak aby powstała kieszonka. Plastrów schabu nie rozbijać.
Kieszonki schabowe oprószyć solą i pieprzem.
Pieczarki oczyścić, opłukać, cienko poszatkować.
Cebulę obrać, posiekać, przesmażyć na tłuszczu.
Do przesmażonej cebulki dodać pieczarki, sól i pieprz, udusić.
Ser w plastrach i uduszone pieczarki włożyć do kieszonek, spiąć wykałaczkami.
Kieszonki maczać w roztrzepanym jajku, panierować w tartej bułce.
Na dobrze rozgrzanym tłuszczu smażyć kieszonki na złoty kolor.
Następnie przełożyć kieszonki schabowe na brytfannę wysmarowaną tłuszczem, włożyć do piekarnika w 180 stop, piec do miękkości mięsa.