Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piersi kurczaka umyj i wysusz ręcznikiem papierowym. Ostrym noże natnij każdą pierś w poprzek, tak abyś mógł je rozłożyć.
Na pierś nałóż resztę składników – starty ser, pokruszoną fetę, szpinak, suszone pomidory, całość posyp Ziarenkami Smaku.
Złóż piersi z farszem w środku, zepnij je przy pomocy wykałaczek, żeby farsz utrzymał się w środku. Posyp solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej trochę oleju z pomidorów i podsmaż piersi z dwóch stron na rumiano.
Przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w temperaturze w 190°C. przez około 30 minut, aż mięso będzie upieczone.
Podawaj z ulubionymi dodatkami.