Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Dobrze znaną i lubianą sałatkę jarzynową z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY bez problemu przygotujesz z łatwo dostępnych składników, niezależnie od sezonu. Do jej przyrządzenia możesz wykorzystać ugotowane już warzywa z rosołu lub bulionu. To pyszna propozycja na co dzień, jak i na wyjątkowe okazje, takie jak rodzinne Święta. Sałatkę przygotowaną według naszego sprawdzonego przepisu możesz podać klasycznie - w salaterce. Jeśli jednak chce nadać jej wyjątkową formę, jak na zdjęciu, podaj pojedyncze porcje sałatki w babeczkach z kruchego ciasta i udekoruj je w zależności od okoliczności. Możesz wykorzystać do tego składniki sałatki, świeże zioła i inne dodatki - na Boże Narodzenie świetnie sprawdzą się owoce żurawiny, ziarna czerwonego pieprzu czy gwiazdki anyżu. Na każdą babeczkę nałóż też dodatkową porcję Majonezu Dekoracyjnego WINIARY.
Obierz i umyj marchewki, pietruszki oraz ziemniaki.
Ugotuj marchewki i pietruszki.
Oddzielnie ugotuj ziemniaki. W tym samym czasie ugotuj jajka na twardo.
Po wystygnięciu, pokrój ugotowane warzywa i jajka w drobną kostkę. Tak samo ogórki kiszone i cebulę. Groszek odsącz z zalewy.
Wszystkie składniki wymieszaj dokładnie z dodatkiem Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Odstaw sałatkę do lodówki, a przed podaniem udekoruj w zależności od okazji.
Iwona