Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szukasz mniej tradycyjnego przepisu na pomidorówkę? Zobacz na przykład te:
Mięso i warzywa na bulion myjemy oraz obieramy i kroimy na mniejsze kawałki.
Mięso przekładamy do dużego garnka, zalewamy wodą, lekko podgotowujemy, zbieramy szumowiny, a następnie dodajemy warzywa i przyprawy.
Gotujemy do miękkości wszystkich składników.
Pomidory obieramy ze skórki, jeśli jednak zależy nam na czasie można tę czynność pominąć – skórki rozpadną się w trakcie gotowanie, a resztę zmiksujemy.
Bulion przecedzamy, dodajemy pomidory, gotujemy aż zaczną się rozpadać.
W międzyczasie gotujemy makaron lub ryż. Siekamy natkę pietruszki.
Do gotujących się pomidorów dorzucamy marchewkę oraz pietruszkę z bulionu. Zupę miksujemy – do rozdrobnienia pomidorów i połączenia się wszystkich składników. Doprawiamy solą i pieprzem.
Zupę pomidorową podajemy z makaronem lub ryżem i kawałkami kurczaka z bulionu, udekorowaną kleksem śmietany oraz natką pietruszki.