Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszne, mięsne żeberka nie wymagają wielu dodatków, by uwolnić swój wyjątkowo intensywny smak! Wykorzystaj to i przygotuj żeberka w sosie własnym. Najważniejsze jest długie i powolne gotowanie, a sos zrobi się sam!
Gotowy sos i żeberka dopraw kilkoma niezbędnymi przyprawami, m.in. Przyprawą w płynie WINIARY, zagęść śmietaną i podawaj z puree ziemniaczanym oraz ulubioną surówką.
Żeberka myjemy. W garnku o szerokim dnie rozgrzewamy olej, wkładamy żeberka, doprawiamy je solą i pieprzem. Podsmażamy do zarumienienia.
Dodajemy ziele angielskie oraz liść laurowy. Zalewamy całość wodą - wody ma być nad żeberka. Gotujemy około 40 minut.
Po tym czasie cebule obieramy i kroimy w piórka, dodajemy do żeberek.
Dusimy przez ok 15 minut.
Doprawiamy maggi i pieprzem, zalewamy śmietaną i zagotowujemy.