Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Galaretkę rozpuść w 375 ml przegotowanej, gorącej wody i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Przelej ją do sześciu pucharków, tak aby sięgała 1/3 pucharu.
Poczekaj aż galaretka stężeje.
Gdy galaretka zastygnie ser mascarpone wymieszaj z sokiem imbirowym i cukrem pudrem, rozprowadź cienką warstwę sera na galaretce.
Na wierzchu ułóż obmyte jagody i polej polewą z białej czekolady.