Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do miski przesiewamy mąkę razem z proszkiem do pieczenia i solą. Następnie dodajemy cukier, jajko, masło i wszystko razem szybko zagniatamy. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na min. 30 minut.
Po tym czasie ciastem wykładamy na wysmarowaną masłem blaszkę. Pieczemy ok. 20 min. w temp. 180 C do lekkiego zarumienienia ciasta.
Przygotowujemy masę serową. Składniki na masę wkładamy do dużej miski i miksujemy przez około 5 min.
Gotową masę wykładamy na podpieczony spód i ponownie wkładamy do piekarnika na 50 min w temp. 180 C. (masa serowa będzie dość rzadka ale taka być powinna - zetnie się przy pieczeniu)
Następnie ubijamy białka na sztywną pianę z dodatkiem cukru. Piankę wykładamy na masę serową i wstawiamy ponownie do piekarnika na 12- 15 min. Beza nie może się spiec!
Sernik chłodzimy i wraz z chłodzeniem będzie na nim powstawać piękna rosa.