Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Makaron ryżowy przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zazwyczaj polega to na namoczeniu go we wrzącej wodzie przez kilka minut, a następnie odcedzeniu.
Filet z kurczaka pokrój w kostkę lub paski. Tofu pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w piórka. Dymkę lub szczypior posiekaj.
Na dużej patelni rozgrzej olej. Dodaj cebulę i smaż do zeszklenia Dodaj kurczaka i smaż, aż będzie złocisty. Dodaj tofu i smaż przez kilka minut, aż lekko się zarumieni.
Przesuń kurczaka i tofu na bok patelni. Wbij jajka na pustą przestrzeń i smaż, mieszając, aż się zetną. Następnie wymieszaj je z resztą składników.
Dodaj pastę WINIARY Pomysł na… Makaron Pad Thai i dokładnie wymieszaj, aby składniki dobrze się pokryły. Dodaj przygotowany makaron ryżowy na patelnię i dokładnie wymieszaj, aby makaron połączył się z resztą składników i pastą.
Podawaj posypane posiekaną dymką lub szczypiorem, kiełkami fasoli mung i orzeszkami. Płatki chili, orzeszki, limonkę oraz kiełki podaj jako opcjonalny dodatek.