Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż posiekaną cebulę i czosnek przez 5–7 minut (aż nabiorą złocistego koloru). Ostudź.
Prostokątną keksówkę wyłóż plastrami boczku (zostaw kilka na wierzch).
Do dużej miski wsyp bułkę tartą, wlej mleko i odstaw na 5 minut.
Następnie dodaj usmażoną cebulę, rozmaryn, musztardę, jajka i mięso. Dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
Przełóż masę do przygotowanej keksówki i dociskając mięso, przykryj z wierzchu pozostałymi plasterkami boczku.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około 60 minut. Podawaj na zimno z Sosem tatarskim WINIARY.