Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Klopsiki w sosie pieczeniowym to tradycyjne danie, które znają prawie wszyscy. Tajemnica dobrych klopsików tkwi w świeżym mięsie i dodatkach. Na wzbogacenie smaku klopsików wpłynie cebulka, a także aromatyczny WINIARY Pomysł na... kotlety mielone oraz Sos pieczeniowy ciemny WINIARY. Pyszne klopsiki podawaj z ugotowanymi w lekko osolonej wodzie ziemniakami lub kluskami śląskimi.
Obierz cebulę i pokrój ją w kostkę.
Do mięsa dodaj cebulę i WINIARY Pomysł Na... rozprowadzony w 125 ml letniej wody.
Dokładnie wyrób masę mięsną.
Z masy formuj owalne klopsiki, smaż na oleju z obu stron na złoty kolor.
Przygotuj Sos Pieczeniowy WINIARY wg instrukcji na opakowaniu. Dodaj na patelnię, gdzie są klopsiki i zagotuj, stale mieszając.
Następnie przykryj i duś 10-15 min w zależności od wielkości klopsików.
Podawaj z ziemniakami i surówką.