Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kapustę poszatkować, dusić na oleju około 25 minut. Na początku można dolać troszeczkę wody na dno, aby się nie przypaliło.
Kapustę studzimy i mielimy, dodajemy mąkę, jajko.
Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami - można zamiast prowansalskich użyć swoich ulubionych.
Dłonie posypujemy mąką, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy je w mące, żeby się nie rozpadały.
Gotujemy w lekko osolonej wodzie około 5 minut od wypłynięcia.
Marta