Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Obrać i ugotować ziemniaki.
Jeszcze gorące ziemniaki przecisnąć przez prasę i poczekać, aż ostygną.
Do zimnych ziemniaków dodać 1/5 objętości mąki ziemniaczanej, zagnieść ciasto.
Mięso i boczek ugotować, a potem przepuścić przez maszynkę do mięsa. Podsmażyć cebulę.
Dodajemy jajko oraz do smaku pieprz, maggi oraz Ziarenka - wyrabiamy na jednolitą masę.
W ręku formować placuszki, na placuszek nakładać farsz i zalepiać zgrabną pyzę. Wrzucać na osolony wrzątek nie przerywając wrzenia.
Gotować 5 – 10 minut od chwili kiedy wypłyną. Podawać polane tłuszczem.